3 jocuri cooperative – câștigă alături de cei dragi!
Share
Cele mai bune jocuri de societate care se axează pe cooperare sunt perfecte dacă nu ești neapărat un fan al competiției, în modul ei clasic, ori vrei să propui jocul pentru o petrecere sau să încurajezi pe cineva drag să învețe un joc nou. Oferind provocări unice care pot fi rezolvate doar împreună, jocurile de societate în cooperare pun accentul pe munca în echipă mai degrabă decât pe o luptă disperată către victorie. După cum se dovedește, seara jocurilor este uneori chiar mai amuzantă, atunci când jucătorii nu încearcă să se încurce unii pe alții. Cine-ar fi crezut? Ei bine... Jocozaur se pare că a intuit ceva, ceva.
Provocarea e că oferta e una cât se poate de variată. Pentru a vă oferi un sprijin în găsirea celor mai bune jocuri de societate cooperative, am adunat câteva dintre favoritele noastre și ale clienților noștri chiar aici. Veți găsi mai jos sugestii potrivite tuturor nivelurilor de aptitudini și întregii familii.
Vârsta: 8+
Durata: 20 minute
Numărul jucătorilor: 2-4
Ideal pentru *: 4 jucător(i)
The Mind este mai mult decât un simplu joc. Este un experiment, o călătorie, o experiență de echipă în care nu poți face schimb de informații, dar totuși puteți cuceri victoria depășind toate nivelurile jocului.
Toți jucătorii joacă împreună, ca o singură echipă – iar jocul e unul cât se poate de potrivit chiar și pentru serile în familie, deoarece poate fi jucat și de cei mai mici. În primul tur (nivelul 1), fiecare jucător primește 1 carte, în al doilea tur (nivelul 2) 2 cărți, și tot așa mai departe. La fiecare nivel, membrii echipei trebuie sa joace toate cărțile lor în ordine crescătoare, pe centrul mesei, etalându-le cu fața in sus, unul după altul. Fără comunicare! Pur și simplu vă uitați unul în ochii celuilalt și când simțiți că este momentul potrivit, jucați cea mai mică carte. Dacă nimeni nu deține o carte mai mică decât ai jucat tu, grozav, jocul continuă! Dacă cineva a făcut-o, toți jucătorii aruncă cu fața în sus toate cărțile mai mici decât ce ați jucat, și pierdeți o o viață.
Fiecare joc începe cu un număr de vieți egal cu numărul de jucători. Pierdeți toate viețile și pierdeți jocul. Dar atâta vreme cât comunicarea voastră e una bună, chiar și dincolo de cuvinte, nu veți avea probleme!
Vârsta: 10+
Durata: 60 minute
Numărul jucătorilor: 2-6
Ideal pentru *: 2-4 jucător(i)
Unlock! este un joc de cărți cooperativ și cât se poate de provocator, inspirat de sistemul Escape rooms. Împreună cu prietenii ori familia, căutați indicii, descifrați coduri și găsiți soluții pentru a putea evada.
Unlock! te poartă în lumi pe care nici nu ți le puteai imagina, îți propune o varietate mare de puzzle-uri și beneficiază de o aplicație perfect integrată și foarte utilă, pe care o puteți descărca gratuit pe mobil și care va duce distracția la un alt nivel!
Unele dintre puzzle-uri vor presupune să combinați cărți pentru a genera un număr nou (2+4=6, dezvăluie numărul cărții 6), în timp ce alții vă vor pune să introduceți coduri în aplicație, care vă va spune dacă ați intuit corect (primiți cărți noi) sau greșit (primiți penalizare de timp), ba chiar să le căutați, pur și simplu, prin indicii, pe principiul „Where is Waldo?”.
Dacă rămâneți blocat, aplicația vă poate oferi indicii, pe lângă faptul că îndeplinește și rolul de temporizator al jocului. De obicei, va trebui să introduceți un cod final în aplicație pentru a „evada din cameră”. Făcând acest lucru, tot ea va oferi scorul final, pe baza timpului și a indiciilor folosite.
Vârsta: 8+
Durata: 20 minute
Numărul jucătorilor: 2-5
Ideal pentru *: 4 jucător(i)
Hanabi aruncă regulile standard pe fereastră; în loc să-ți faci griji să-ți păstrezi mâna secretă, toată lumea o poate vedea, în afară de tine. Și problema este că nu au voie să-ți spună nimic din ce văd. Este unul dintre cele mai neobișnuite jocuri de societate cooperative din lume, și se va transforma sigur într-un hit al petrecerilor tale.
Obiectivul găștii voastre este unul cât se poate de simplu: să contribuiți împreună la un joc de artificii spectaculos. Trebuie să fii atent la ce sfaturi primești de la colegii tăi, ca să poți continua artificiile cu succes. Poți să dai un sfat cuiva, să joci o carte sau să arunci o carte. Sfatul poate fi de genul: „Această carte este 3!” sau „Aceste 2 cărți sunt de 4!”. Însă dacă greșești când joci o carte, atunci mulțimea se agită. Nici nu există mai mult de două dintre cele mai multe cărți, așa că orice mișcare greșită ar putea însemna un dezastru - greșește și jocul s-a terminat pentru toată lumea!
Din acest motiv, Hanabi devine un act de echilibristică periculos al memoriei și al presupunerilor, punându-l alături în topul jocurilor de societate cooperative, mai ales dacă vrei ceva cu adevărat diferit.
Ce zici, te-am convins să încerci ceva diferit la următoarea seară de jocuri? Le găsești pe toate pe Jocozaur.ro