De unde provine?

În 1876, meșterul Eckhardt Wettlaufer a creat cea mai veche cunoscută tablă de Crokinole pentru fiul său, Adam, ca cadou de ziua lui de naștere. Această tablă face acum parte din colecția Joseph Schneider Haus din Kitchener, Ontario, care este un centru al artei populare germane. În anul 1990, au fost descoperite mai multe table confecționate acasă din sud-vestul Ontariului, realizate în anii 1870.

Pe 20 aprilie 1880, Joshua K. Ingalls a brevetat un joc de societate similar cu Crokinole.

Comunitățile Amish și Mennonite au popularizat jocul Crokinole ca o activitate inofensivă, în opoziție cu jocurile de cărți și dansuri, pe care bisericile le considerau "opere ale diavolului". Deși adesea asociat cu ele, nu există dovezi că jocul ar proveni inițial de la ele.

Descoperirile arheologice indică faptul că Crokinole are origini datând din anii 1860 și este probabil o evoluție a jocurilor tradiționale britanice și din Asia de Sud.

Crokinole nu este un joc de societate obișnuit.

Descoperă un joc de îndemânare care îți testează abilitățile și te ajută să devii un campion. Indiferent dacă ești începător sau profesionist, vei fi atras de provocările oferite de acest joc. În plus, este o modalitate distractivă de a dezvolta abilitățile motorii fine la copii. Jocul perfect pentru a-ți testa talentul și a evolua în același timp.

Cooperare, lucru în echipă!

Jocul de Crokinole poate fi jucat cu maxim patru persoane, fiind astfel o experiență în echipă autentică, unde jocul în dublu înseamnă să vă ajutați reciproc să obțineți mai multe puncte. Colegii de echipă vă pot asista de pe partea opusă a mesei pentru a vă ajuta să obțineți mai multe puncte.

Jocul Crokinole este ușor de învățat și de jucat.

Folosește degetele pentru a glisa discurile în gaura centrală sau spre zone de punctaj mai mari. Loviți discurile concurenților pentru a-i elimina din joc. Și gata! Acum doar trebuie să îți îmbunătățești capacitatea de a trage și vei deveni cel mai bun jucător.

Mereu grăbit?

Dacă ai doar 5-10 minute libere pentru joc, poți juca câteva runde de Crokinole! Spre deosebire de alte jocuri de societate, nu este nevoie de pregătiri lungi. Toți jucătorii primesc aceeași cantitate de discuri și începe "atacul". După ce toate discurile sunt folosite, se face punctarea și urmează următoarea rundă.

Cui i se potrivește Crokinole-ul?

Acest joc de îndemânare, realizat din lemn cu discuri, este perfect pentru 2-4 jucători și garantează o experiență incitantă. Regulile jocului sunt ușor de învățat în câteva minute și se potrivesc tuturor vârstelor. După puțină practică, Crokinole-ul este alegerea perfectă pentru orice ocazie, de la petreceri în familie, evenimente de timp liber la școală sau la locul de muncă, până la locuri de ospitalitate. Dacă aplicați tactica corectă, aveți o șansă chiar și împotriva celor mai buni jucători.

Ce conține un set?

 • Tablă de joc Crokinole
 • Regulamentul jocului
 • Set de 2 discuri de concurs
 • 2 sacoșe de pânză
 • Bloc de punctaj
 • Set de ceară (pentru o suprafață mai strălucitoare și o alunecare mai bună)
 • Protecție din cauciuc
 • Set de suport pentru perete
 • Pix ergonomic din lemn
 • Praf de alunecare 90g (pulberea este uneori folosită pentru a ajuta piesele să alunece mai ușor pe suprafață)

97 de ani de garanție!

Dacă este utilizată corespunzător, tabla noastră poate rezista chiar și 100 de ani.În caz contrar, nu trebuie să îți faci griji, o vom repara sau înlocui gratuit pe parcursul următorilor 97 de ani. Ai încredere în durabilitatea noastră!

Dacă cauți o placă durabilă, sigură și naturală, atunci cea dintr-un lemn tare și lustruit este cea mai bună alegere. Această placă nu necesită întreținere specială, dar se recomandă evitarea umezelii, a contaminării cu grăsimi, lipici și a daunelor mecanice puternice.

 • Set Crokinole Competition

  Alege o tablă de joc Crokinole de calitate premium dintr-o varietate de culori, care respectă standardele internaționale de competiție! Te așteaptă o experiență de joc extrem de plăcută și distractivă!

 • Crokinole Exclusiv personalizabil

  Pentru a-ți personaliza tabla de Crokinole și a o face într-adevăr unică și specială, setul personalizat de Crokinole Exclusiv este alegerea perfectă! Trebuie numai să alegi ce imagine vrei să fie pe tabla ta!

Descoperă oferta noastră de jocuri Crokinole!