Lego logo

Istoria LEGO®

Una dintre cele mai de succes mărci de jocuri din istoria marketingului! Elementele LEGO® provin inițial din micul atelier al lui Ole Kirk Christiansen din Billund, Danemarca, unde în 1932 a început fabricarea de jucării din lemn. Doi ani mai târziu, și-a numit afacerea LEGO®. Primul cub de plastic a fost produs în 1949. Designul său fundamental este același ca atunci când a fost brevetat, și datorită acestui design simplu și prietenos copiilor, jocul are o durată lungă de viață.

Harta din lego

LEGO® are peste 90 de ani!

Știai că piesele LEGO® de acum 50 de ani se potrivesc și astăzi cu cele mai noi versiuni? Acestea nu s-au schimbat din 1958. Știai că sunt produse peste 36.000 de piese LEGO în fiecare minut și se vând 7 seturi de LEGO în fiecare secundă? Știai că există aproximativ 400 miliarde de piese LEGO pe Pământ? Dacă am împărți toate aceste piese între locuitorii Pământului, fiecare persoană ar primi 50 sau mai multe piese LEGO! Descoperă lumea uimitoare și fascinantă a LEGO®!

LEGO® stimulează funcția creierului

Folosirea LEGO® nu este doar distractivă, ci poate avea un impact pozitiv asupra creierului. Activitățile creative, precum pictura sau creația, și-au dovedit de mult efectul liniștitor, iar LEGO® nu face excepție. Psihoterapeuta Melissa Lapides susține că utilizarea LEGO® are un efect de reducere a stresului și anxietății.

figurine lego cu cauciucuri

Știai că LEGO® este cel mai mare producător de anvelope din lume? Da, ai citit bine! Chiar dacă nu au nimic de-a face cu anvelopele, micii pneuri de la mașinile LEGO® sunt de fapt cele mai produse în lume - mai exact, 306 milioane de bucăți! Într-adevăr surprinzător, LEGO® produce mai multe roți decât producătorii de anvelope reali.

LEGO® ajută copiii cu ADHD?

Da, cu siguranță! LEGO® este un joc excelent pentru copiii care au dificultăți în concentrarea atenției, deoarece îi ține captivați pentru ore întregi. În plus, ajută la dezvoltarea abilităților de gândire de bază, ceea ce poate îmbunătăți concentrarea în școală și în viața de zi cu zi. Dacă căutați și dumneavoastră un joc remarcabil care să-i ajute pe cei mici, LEGO® poate fi soluția!

lego cu bunica si nepotul

LEGO® și IQ

Ai putea crede că jocul LEGO® este doar o joacă distractivă, dar poate fi cu adevărat benefic pentru îmbunătățirea IQ-ului. Atât copiii, cât și adulții pot folosi jocul ca o modalitate excelentă de a-și stimula mintea. Poți chiar ajunge să devii mai inteligent atunci când joci LEGO - studii au arătat că cei care petrec timp cu LEGO și alte jocuri de construcție au obținut rezultate mai bune la teste de orientare spațială. Deci, da, jocurile LEGO sunt mai mult decât niște jocuri distractive - ele pot ajuta la creșterea inteligenței copiilor și adulților deopotrivă!

Pentru ce grupă de vârstă este potrivită LEGO®?

turn din cutii lego

Știi că jocurile LEGO® nu se limitează la copii? Seturile Duplo sunt recomandate copiilor de la 1 an și jumătate, dar avem multe opțiuni și pentru cei mai mari - chiar și pentru cei de peste 18 ani. În afară de kit-urile speciale pentru copiii peste 4 ani, LEGO® oferă și seturi mai complexe, cu provocări menite să antreneze abilitățile de construire ale adolescenților și adulților. Iar de ce să cumperi LEGO® peste 18 ani? Seturile marcate cu această vârstă oferă tehnici de construire și provocări mai avansate pentru constructorii adulți. Așadar, uită de limitele de vârstă și construiește-ți propriul LEGO® 18+ set!

Seturi LEGO - ne conduc într-o lume minunată a arhitecturii și a fanteziei!

Descoperă lumi uimitoare, construiește orașe, vehicule, animale și personajele tale preferate cu piesele LEGO! Alege din diferite teme și bucură-te de plăcerea de a crea alături de copii sau familia ta!

 • Descoperă lumea de acasă! Seturile LEGO® Architecture îți permit să reconstruiești locuri uimitoare, orașe celebre și clădiri istorice. Acestea sunt cadouri grozave pentru cei care iubesc călătoriile, istoria și designul!

 • Pășește înapoi pe Pandora cu seturile LEGO® Avatar care oferă provocări noi și experiențe de construcție incitante pentru toți fanii Avatar și pentru cei preocupați de protecția naturii.

 • Vino să explorezi orașul LEGO® City!Creează-ți echipele de polițiști și pompieri LEGO® City pentru a prinde infractorii și a stinge incendiile, apoi relaxează-te în oraș cu o pizza sau un hot dog de la tarabele locale.

 • Cu seturile LEGO® Classic poți crea orice îți imaginezi. Sunt pline de piese LEGO®, cum ar fi roți, ferestre, ochi, frunze, steaguri și brațe, alături de cuburile de construcție culte. Fiecare set oferă noi oportunități pentru a concepe și construi ceva cu adevărat original.

 • Cu LEGO® Creator 3in1, descoperi o lume nouă pentru imaginația ta. Oferim trei modele diferite într-o singură cutie, ce te vor ține ocupat timp de ore în șir. Transformă un elicopter într-un robot de luptă și un rechin într-un calmar cu acest set de construcție creativ.

 • Cu seturile LEGO® Creator Expert, vei putea construi clădiri impresionante, case, mașini clasice, și chiar mobilier de casă! Indiferent de pasiunea ta, aceste seturi îți oferă posibilitatea de a-ți exersa creativitatea.

 • Descoperă Seturile LEGO® DOTS, perfecte pentru artiștii creativi și pentru toți cei care iubesc să fie unici. Acum poți exprima-ți creativitatea prin haine personalizate, suporturi pentru creioane și panouri cu mesaje adorabile. Fii parte din comunitatea DOTS și bucură-te de bucuria creației!

 • Cu blocurile de construcție LEGO® DUPLO®, creativitatea copiilor este eliberată pentru a începe dezvoltarea încă de la o vârstă fragedă. Aceste seturi de joacă oferă copiilor mici o mulțime de distracție, în timp ce îi ajută să își exprime și să își descopere propriile talente.

 • Sărbătorește legătura ta specială cu prietenele tale din Heartlake City! Descoperă personajele noi din seturile LEGO Friends și bucură-te de jocuri de rol distractive care îți vor dezvolta abilitățile sociale și emoționale.

 • Bucurați-vă de aventurile vrăjitorești în lumea Wizarding World™ cu LEGO® Harry Potter™! Creați-vă poveștile fantastice la Hogwarts™ alături de eroii voștri preferați - Harry, Hermione și Ron.

 • Explorați lumea fascinantă a dinozaurilor cu LEGO® Jurassic World™! Aici, aveți șansa de a construi vehicule unice, laboratoare sofisticate și echipamente științifice inedite. Așadar, fiți pregătiți pentru o experiență minunată, plină de distracție și acțiune!

 • Descoperă distracția LEGO® Marvel și retrăiește scenele incitante din filmele preferate. Lupta împotriva răufăcătorilor, construiește vehicule incredibile și creează recuzite autentice pentru supereroii preferați.

 • Dă frâu liber creativității tale și adu personajele autentice Minecraft® la viață! Construiește structuri și scene unice pentru a-ți juca povești interesante! Descoperă acum lumea LEGO Minecraft® și începe să creezi!

 • Descoperă arta Spinjitzu alături de LEGO® NINJAGO®! Experimentează aventuri captivante, luptând împotriva forțelor inamice și învățând tehnici ninja pentru a proteja orașul NINJAGO®! Creează vehicule cool, mech-uri, dragoni și temple ninja

 • În colecția LEGO® Speed Champions, pasionații de Formula 1 pot construi versiuni miniaturale ale vehiculelor de la cei mai mari producători de mașini din lume. Colecționrază replici de la nume celebre precum Ferrari, Aston Martin sau Lamborghini.

 • Fanii Star Wars™ sunt invitați să se bucure de multe aventuri în această galaxie îndepărtată, unde pot retrăi momentele clasice ale lui Luke Skywalker, Han Solo și personajelor iconice împreună cu Mandalorianul și Grogu.

 • Dă viață personajelor tale preferate cu seturile LEGO® Super Mario™! Descoperă seturi de pornire, seturi de expansiune, pachete de putere și pachete de personaje, cu care poți construi niveluri pentru LEGO® Mario™ și LEGO® Luigi™.

 • Transformă-ți pasiunea pentru construitul vehiculelor în realitate cu seturile LEGO® Technic™! Indiferent dacă îți plac mașinile sport, motocicletele sau vehiculele de construcții, experiența ta de construire va fi total autentică. Descoperă adevărata atracție a seturilor LEGO® Technic™!

Care este LEGO-ul tău preferat?

LEGO pentru copii și adulți! Descoperă-le acum!

1 din 10